Inte för sent: dessa grönsaker växer på hösten

Många har en idé om att grönsaker börjar växa på våren. Detta är delvis sant eftersom växter behöver solljus och värme. Detta är dock inte fallet för alla växter. Det finns grönsaker som växer när det är kallt ute. Om du har ett eget grönsaksland behöver du inte oroa dig för att plantera grönsaker på hösten. spenat
Spenat är det bästa valet om du snabbt vill njuta av hemgjorda grönsaker. Du kan också skörda bra byten från dessa snabbväxande grönsaker på hösten.
rädisa
En bra grönsak att plantera på hösten: rädisa. Tänk på att även dessa växer snabbt. Följande gäller för rädisor: Ju större rädisan desto mindre smak tappar den. Så skörda dem i tid!

rabarber
Om du planerar att plantera rabarber, plantera den på våren. Tyvärr betyder det inte att du direkt kan njuta av det med dessa grönsaker. Det tar lång tid att skörda och äta upp stjälkarna. Men när rabarberväxter växer kan de stå emot frost. Därför, om du vill äta rabarber tidigt, är det bekvämare att köpa den direkt. rot
Namnet anger redan när dessa grönsaker skördas, när det är kallt ute. Vinterrötter sås på våren och kan skördas i oktober och november.
Vinterlök
Samma sak gäller för vinterlök. Du kan också plantera dessa grönsaker till mitten av november. Om det inte är fruset än. Planterbara vinterlökar säljs vanligtvis i slutet av september.
kol
Oavsett om du gillar det: Brysselkål. Om du är ett fan kan du även odla dina egna skott på hösten. Var försiktig med vilken typ du köper. Alla sorter är inte lämpliga för höstplantering. slå
Grönsaker som kan användas åt alla håll: betor. Oavsett om det är en varm måltid eller en utsökt sallad. Dessa knölar växer under jorden året runt.
Grönkål
En klassisk holländsk gryta: grönkål. Grönkål växer i alla fall året om, så det är en bra grönsak att plantera i trädgården. ruccola
Våren är bäst för ruccola, men du kan också njuta av hösten. På så sätt kan du njuta av färsk ruccola nästan året runt.
kryddor
Färska örter är viktiga för prinsar och prinsessor i köket. Därför är den goda nyheten att vissa örter växer året runt. Åtminstone om vintern inte är så hård. Tänk på rosmarin, timjan, mynta och lagerblad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *