Tillgänglighet

Titanic The Exhibition är tillgängligt för personer med funktionsnedsättning Här nedan hittar du information om tillgänglighet. Vi arbetar ständigt med att öka tillgängligheten och vi tar gärna emot synpunkter på hur vi kan bli ännu bättre.

Färdtjänst och parkering
Utställningens besöksadress är Mässgatan 6, Malmö. Handikapparkering finns längs Mässgatan utanför huvudentrén.

Malmömässan
Utställningslokalen i Malmömässan befinner sig på markplan. Det innebär inga trappor eller andra hinder att passera.

WC
Handikapptoaletter finns i anslutning till utställningslokalen.

Ledsagare
Fri entré mot uppvisande av kort eller liknande i biljettkassan som intygar arbete som Personlig assistent eller ledsagare. Detta gäller endast person som är i tjänst och är i sällskap av den assistansberättigade. Om inte särskilt intyg finns för behov av dubbelassistans beviljas endast en Personlig assistent/Ledsagare fri entré.

För besökare med nedsatt rörelseförmåga
Utställningen saknar trösklar. Tillsammans är både miljö och innehåll genomgående anpassat för våra gäster i rullstol. Det gäller även för Malmömässans restaurang.

Finns det teckenspråkstolkning? 
Det finns utskrivna manus på svenska och danska. Dessa är gjorda precis som audioguiden och är mycket lätta att följa. I utställningen finns även QR-koder där teckentolkning ges. 

För besökare med nedsatt syn
Utställningens alla föremål är väl upplysta. I utställningen ingår en audioguide som på ett inspirerande sätt berättar om föremål och historiehändelser.

För besökare med allergi
Museet är rökfritt. Assistanshundar är välkomna men inga andra pälsdjur. Restaurangen erbjuder vegetariska alternativ.

Anpassade visningar med guide
Kontakta oss för förfrågningar om visningar riktade till personer med särskilda behov på mailadress info@nordicexhibitions.se

Kontakt
Vill du få mer information inför ditt besök? Kontakta Nordic Exhibitions på mailadress info@nordicexhibitions.se